Νέα σύγκρουση CONMEBOL - FIFA

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 16:39
UPD:16:41
A- A A+

Νέα σύγκρουση μεταξύ της CONMEBOL, της νοτιοαμερικανικής συνομοσπονδίας και της FIFA, του κυβερνώντος φορέα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ένα ρήγμα που διευρύνεται από επιλογές που δεν κοινοποιούνται και διαφορετικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, μια πρόταση του Ελβετού προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο που δεν υιοθετήθηκε ποτέ πλήρως.

Ο τελευταίος λόγος τριβής αφορά μια τοποθέτηση του Αρσέν Βενγκέρ, πρώην προπονητή της Άρσεναλ και σήμερα υπεύθυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου για τη FIFA.

Ο Αλσατός, μιλώντας για τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, είπε ότι «αν είχε γεννηθεί στο Καμερούν, δεν θα γινόταν ο ίδιος παίκτης. Υπάρχει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος που χρειάζεται βοήθεια, διαφορετικά θα χάσουμε πάρα πολλά ταλέντα».

Φράση που η CONMEBOL θεώρησε «πολύ ατυχή και που εκτός από την αποκάλυψη άγνοιας για τη συμβολή των Αφρικανών παικτών στο ποδόσφαιρο, δείχνει μια υποτιμητική προκατάληψη».

Αυτό έγραψε η Νοτιοαμερικανική Συνομοσπονδία σε επιστολή που απευθυνόταν στον Ινφαντίνο, σε αντίθεση με αυτό που ορίζεται ως ευρωκεντρισμός στο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια η CONMEBOL επιτέθηκε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, που οδήγησε στο «πράσινο φως» για την καθιέρωση των πέντε αλλαγών ανά αγώνα.

Η μεταρρύθμιση εγκρίθηκε «χωρίς διαβούλευση, η οποία θα εμπλούτιζε τη συζήτηση». Για την CONMEBOL πρόκειται για «πρακτική αποκλεισμού που επαναλαμβάνεται και προκαλεί ανησυχία».

Μια κατάσταση που θα μπορούσε επίσης να επαναληφθεί με την επόμενη καινοτομία να έρχεται: το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις