Στον εισαγγελέα καταθέτει εντός της εβδομάδας ο Μ. Καραμπέρης

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 20:38
A- A A+

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευάγγελο Μαδεμλή ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τον καταγγελλόμενο εκβιασμό στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη αναμένεται να αποσταλεί κλήση προς τον επιχειρηματία -ο οποίος εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να συνομιλεί με το δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο- προκειμένου να καταθέσει την Πέμπτη. Όμως το «ραντεβού» αναμένεται να μετατεθεί για μετά την Πέμπτη, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη μέρα η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσει ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας που αγόρασε από τη Μονή Βατοπεδίου ακίνητα στη Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Πάπιστας.

Το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελικού λειτουργού πέρασαν σήμερα τέσσερις ακτήμονες της Νέας Ραιδεστού-πελάτες της δικηγόρου Σταματίας Σωτηροπούλου, που διεκδικούσαν ακίνητα τα οποία κατέληξαν τελικά στην Μονή.

Προηγήθηκε η κατάθεση του πρώην προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Βόλη, που υπέγραψε το έγγραφο με το οποίο οι εκτάσεις, που προορίζονταν για τους ακτήμονες της Νέας Ραιδεστού, περιήλθαν στο Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν ωριαίας κατάθεσής του φέρεται να υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, διαψεύδοντας, παράλληλα, τον ισχυρισμό που ανέπτυξε στην κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η κ. Σωτηροπούλου ότι ο ίδιος την προέτρεψε να υπαναχωρήσει στο θέμα των αγωγών κι ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε οικόπεδα-φιλέτα για λογαριασμό των πελατών της.

Περαιτέρω, τόνισε ότι η Νομαρχία δεν έχει δικαίωμα παραχώρησης εκτάσεων. «Τέτοιες πράξεις ανάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Νομαρχία κάνει πράξεις ενημέρωσης κτηματολογικών στοιχείων. Εμείς εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας προς τους ακτήμονες», φέρεται να κατέθεσε.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται στα εργαστήρια του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η ψηφιακή επεξεργασία του επίμαχου βίντεο και εντός των επόμενων ημερών θα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η εισαγγελική έρευνα εξετάζει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας εκβιασμού σε βάρος του κ. Κουκουβίνου, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει τελευταίος στην παραπάνω έρευνα.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα, ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να εξετάσει το ενδεχόμενο της διάπραξης του αδικήματος της απιστίας δικηγόρου.

Την ίδια ώρα, στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο κ. Κουκουβίνος, ο οποίος επρόκειτο να υποβληθεί σήμερα σε στεφανογράφημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή