Επίσκεψη Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι στο Ιρπίν- Η Ουκρανία πρέπει «να αντισταθεί και να κερδίσει», λέει ο Γάλλος πρόεδρος

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 12:56
UPD:15:04
REUTERS/POOL
A- A A+

Στην ουκρανική πόλη Ιρπίν έχουν διαπραχθεί σφαγές και εγκλήματα πολέμου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Είναι μια ηρωική πόλη, που έχει σημαδευτεί από το στίγμα της βαρβαρότητας», είπε σύμφωνα με το Reuters. 

«Η Γαλλία είναι δίπλα στην Ουκρανία από την πρώτη μέρα. Στεκόμαστε στο πλευρό των Ουκρανών χωρίς αμφισημίες. Η Ουκρανία πρέπει να αντισταθεί και να κερδίσει», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να ταπεινωθεί η Ρωσία.

Ο Μακρόν μαζί με τον Γερμανό καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι έφτασαν στο Κίεβο μετά από ένα νυχτερινό ταξίδι με τρένο από την Πολωνία. Η άφιξη των τριών ηγετών στην ουκρανική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των σειρήνων. 

Έπειτα επισκέφτηκαν το Ιρπίν, ενώ αργότερα αναμένεται να συναντήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις επισκέφτηκε επίσης το Ιρπίν μαζί τους και αναμένεται να τους συμμετάσχει αργότερα στις συνομιλίες με τον Ουκρανό ηγέτη.

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας περπάτησαν ανάμεσα στα κατεστρεμμένα κτίρια της ουκρανικής πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης, την οποία η κυβέρνηση του Κιέβου ελπίζει ότι θα ακολουθήσει συγκεκριμένη δράση για να τη βοηθήσουν στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η πόλη Ιρπίν πριν τη ρωσική εισβολή είχε πληθυσμό περίπου 62.000. Φιλοξένησε από τα κύρια μέτωπα των συγκρούσεων με τα ρωσικά στρατεύματα στην πρώτη φάση του πολέμου και προτού οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από τις βόρειες περιοχές της Ουκρανίας για να εντείνουν την επίθεσή τους στα ανατολικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή