Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 05:23
A- A A+

ΒΕΛΤΙΩΣΗ του καιρού από τα βορειοδυτικά και εξασθένηση των βορειοανατολικών ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 4 Μποφόρ που θα στραφούν παντού σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 και το πρωΐ τοπικά 7 Μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ που θα στραφούν παντού σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα νοτιοανατολικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή