Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με βαριά όπλα

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:45
UPD:13:49
REUTERS/EVELYN HOCKSTEIN
A- A A+

Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με βαρέα όπλα και συστήματα μεγάλης εμβέλειας, διαβεβαίωσε ο Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε δηλώσεις του ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει ότι στη σύνοδο θα συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο.

«Η Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, επομένως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Είμαστε εξαιρετικά επικεντρωμένοι στην ενίσχυση της υποστήριξης», πρόσθεσε. 

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης στην άνοδος των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «άμεση συνέπεια» του πολέμου στην Ουκρανία, και όχι, όπως υποστήριξε η Μόσχα, συνέπεια των κυρώσεων στη Ρωσία. 

«Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει αφήγημα ότι η αύξηση των τιμών των σιτηρών προκαλείται από τις κυρώσεις μας - αυτό δεν είναι σωστό», τόνισε, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι διεθνείς προσπάθειες για την άρση του ρωσικού αποκλεισμού των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για να επιτραπεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών - με την Τουρκία βασικό παράγοντα στις διαπραγματεύσεις «Υπάρχουν κάποιες προσπάθειες για να βγει λίγο σιτηρά από τη γη - οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε αυτό», ανέφερε επίσης. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή