Μπλόκα καπνοπαραγωγών σε Αταλάντη και Λαμία

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 10:51

A- A A+

Σε επαναλαμβανόμενες διακοπές της κυκλοφορίας στο εθνικό οδικό δίκτυο προχωρούν από το πρωί οι καπνοπαραγωγοί στη Φθιώτιδα. Ήδη από τις 10:00 το πρωί παραμένει κλειστή η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο 210ο χλμ. στην είσοδο της Λαμίας, όπου έχουν μεταφέρει τα τρακτέρ οι αγρότες της περιοχής.

Η τροχαία προσπαθεί μέσα από παρακαμπτήριες οδούς και αγροτικούς δρόμους να διοχετεύσει την κυκλοφορία, ωστόσο η ταλαιπωρία των οδηγών είναι μεγάλη.

Ανάλογες κινητοποιήσεις και από την πλευρά των καπνοπαραγωγών της Λοκρίδας, οι οποίοι από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο 140ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Αταλάντης. Ήδη από το πρωί ο δρόμος έχει κλείσει για περίπου μία ώρα, ενώ αναμένεται νέος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού γύρω στις 11π.μ.

Οι αγρότες περιμένουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. σε σχέση με τις επιδοτήσεις στα καπνά και όπως υπογραμμίζουν, από την εξέλιξη αυτή θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους χωρίς να αποκλείουν την παραμονή τους στους δρόμους το επόμενο διάστημα για το σύνολο των αγροτικών αιτημάτων.

Όπως υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών «στην περίπτωση που δεν υιοθετηθούν τα αιτήματα από την πλευρά της Ε.Ε., οι απώλειες είναι τεράστιες αφού από το οικογενειακό εισόδημα μέχρι το 2013 θα έχει απώλειες που φτάνουν και το 82%».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή