Κοινή επιτροπή Ιράκ, Τουρκίας, ΗΠΑ κατά του ΡΚΚ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 13:15
A- A A+

Κοινή επιτροπή για «τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ιράκ και της Τουρκίας και ιδιαίτερα κατά της απειλής την οποία αποτελεί το ΡΚΚ», θα συγκροτήσουν από κοινού Ιράκ, Τουρκία και ΗΑ, ανακοίνωσε σήμερα στη Βαγδάτη ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης, Αλι αλ-Νταμπάγ.

Σε ανακοίνωσή του, ο αλ-Νταμπάγ διευκρινίζει πως μια τριμερής σύνοδος για το θέμα αυτό ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην "πράσινη ζώνη" της ιρακινής πρωτεύουσας, παρουσία του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι και του αμερικανού πρεσβευτή στη Βαγδάτη Ράιαν Κρόκερ.

«Η ιρακινή κυβέρνηση, η τουρκική κυβέρνηση και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σχηματίσουν μια επιτροπή για να δράσουν κατά της απειλής την οποία αποτελεί το PKK για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Τουρκίας και του Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η επιτροπή θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει κάθε δυνατή δραστηριότητα αυτής της οργάνωσης στο ιρακινό έδαφος ή στη μεθοριακή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ», πρόσθεσε ο Αλι αλ-Νταμπάγ.

Από ιρακινής πλευράς, της επιτροπής αυτής θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εθνικής Ασφαλείας Σιρουάν αλ-Ουάιλι, ενώ θα περιλαμβάνει τον υπουργό Εσωτερικών της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν Καρίμ Σιντζάρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή