ΠΑΣΟΚ: Κύκλωμα μεθοδεύσεων και αλληλοϋπονομεύσεων στην υπόθεση Βατοπεδίου

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 14:47
A- A A+

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά την χθεσινοβραδινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης (σ.σ. ο οποίος εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με τον δικηγόρο Μ. Κουκοβίνο) κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού του συνεργάτη του Αθ. Πάπιστα από τον Μ. Κουκοβίνο για τα οικόπεδα του Βατοπεδίου στην Νέα Ρεδαιστό ο μάρτυς κατέθεσε ότι «ενεργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ Πάπιστα και Κουκοβίνου με εντολή εν λευκώ διαχείρισης της υπόθεσης από πλευράς Πάπιστα και με την οδηγία να δοθεί ποσόν στον φερόμενο ως εκβιαστή σε επιταγή», ενώ «όλες οι κινήσεις του είχαν ως στόχο την διαφύλαξη του πρεστίζ των επιχειρήσεων Πάπιστα από δημοσιεύματα σχετικά με τα οικόπεδα στην Νέα Ρεδαιστό».

Επίσης, όπως επισημαίνει ο κ. Καρχιμάκης, σε καμία φάση οι εκβιαζόμενοι Πάπιστας και Καραμπέρης δεν διανοήθηκαν να προσφύγουν στην νόμιμη οδό για τον εκβιασμό.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ολόκληρο κύκλωμα μεθοδεύσεων και αλληλοϋπονομεύσεων, στο πλαίσιο του οποίου βιντεοσκοπούντες και βιντεοσκοπούμενοι, ηχογραφούντες και ηχογραφούμενοι, σκηνοθέτες και κομιστές DVD, καλλιτέχνες και ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, Νομάρχες, αντινομάρχες, μέλη της Τ. Ο. Καραμπουρνακίου, κρατούσαν και εκβίαζαν ο ένας τον άλλο, για την διασφάλιση της αποφυγής του ελέγχου από την δικαιοσύνη και από την δημοσιότητα».

«Όλα αυτά ελπίζουμε ότι απαντούν στην "αγωνία" του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου περί χρήσεως ψευδομαρτύρων από τον υπόκοσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης

Όσον αφορά τη σημερινή κατάθεση του δικηγόρου Δημ. Πελέκη, ο μάρτυς -αφού τόνισε πως όλα έγιναν νόμιμα- δήλωσε παντελή άγνοια για τη δίκη μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου για την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε καμία υποχρέωση να ελέγξει την ακρίβεια και την πιστότητα των πιστοποιητικών, των εγγράφων, των τοπογραφικών, των εκτιμήσεων και των υπεύθυνων δηλώσεων, δηλώνοντας ότι όλα αυτά είναι ευθύνη άλλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή