Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 13:09
UPD:15:39
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Πάνω από 8.500 νέους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση δρομολογεί η κυβέρνηση. 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόοσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πρόκειται συγκεκριμένα για 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Αποτέλεσμα αυτών των νέων προσλήψεων είναι το σύνολο των διορισμών να αγγίζει τις 25.000 τα τελευταία δύο χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση την τελευταία τριετία - 11.700 στη γενική παιδεία, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική εκπαίδευση, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ».

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι προσλήψεις θα γίνουν το καλοκαίρι και εκπαιδευτικοί αυτοί θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο ώστε να καλυφθούν τα κενά. Όπως ανέφερε, από τον Σεπτεμβριο τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά και το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5.30 το απόγευμα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, ενώ έχει δρομολογηθεί και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή