Επιβεβαίωσε ο Μ. Καραμπέρης τις αναφορές Αθ. Πάπιστα για εκβιασμό

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 18:37
A- A A+

Επιβεβαίωσε ο φίλος και κουμπάρος του επιχειρηματία Αθανάσιου Πάπιστα Μάρκος Καραμπέρης τα όσα είχε αναφέρει ο πρώτος σχετικά με εκβιασμό του από το δικηγόρο Μ. Κουκοβίνο.

Καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ανέφερε πως υπήρξε μία αρχική συνάντηση των τριών ανδρών στην καφετέρια «Βοξ» της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2007, απ’ όπου ο κ. Πάπιστας έφυγε εκνευρισμένος, όταν άκουσε τις αξιώσεις του δικηγόρου.

Αργότερα δε, είπε στον ίδιο «να χειριστεί εν λευκώ την υπόθεση», με μοναδικό γνώμονα, «να μη χαλάσει το πρεστίζ της επιχείρησής του».

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό, έδωσε στο δικηγόρο συνολικά 18.000 ευρώ μέχρι το Πάσχα του 2007, χωρίς να έχει ενημερώσει τον κ. Πάπιστα.

Πρόσθεσε πάντως πως όταν τον Ιούλιο δέχθηκε εκ νέου επίσκεψη του κ. Κουκουβίνου και είδε πως η κρυφή κάμερα που διατηρεί στην επιχείρησή του είχε καταγράψει την συνομιλία τους, ενημέρωσε το δικηγόρο για την ύπαρξη του dvd και τον απείλησε πως σε περίπτωση που τον ξαναενοχλήσει, θα αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα.

Έκτοτε, όπως ανέφερε, ο κ. Κουκουβίνος δεν ξαναενόχλησε τους δύο επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάπιστας είχε δηλώσει πως ο κ. Καραμπέρης είχε δράσει «αυτοβούλως» σε σχέση με τον εκβιασμό - δεν είχε ωστόσο αναφέρει, πως του είχε δώσει εντολή να χειριστεί «εν λευκώ» την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή