Ο Πίρλο ανέλαβε την Καραγκιουμρούκ  

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 18:00
UPD:13/06/2022 00:01
REUTERS/ALBERTO LINGRIA
A- A A+

Στην Τουρκία και την Φατίχ Καραγκιουμρούκ της Κωνσταντινούπολης θα συνεχίσει την προπονητική καριέρα του μέχρι το 2023 ο Αντρέα Πίρλο.

Ο σύλλογος της γειτονικής χώρας θα αποτελέσει τον δεύτερο επαγγελματικό σταθμό του θρυλικού μέσου στο νέο του ποδοσφαιρικό κεφάλαιο, αυτό της προπονητικής.

Ο Πίρλο είχε αναλάβει τη Γιουβέντους τον Αύγουστο του 2020 και απολύθηκε τον Μάιο του επόμενου έτους, μετρώντας 52 παιχνίδια, με 34 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η θητεία του 43χρονου υποτιμήθηκε από το κοινό, καθώς στάθηκε άτυχος κι έκατσε στον πάγκο σε μια περίοδο πτώσης για την «Μεγάλη Κυρία». 

Μια πτώση που δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανατρέψει ούτε ο διάδοχός του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που στο παρελθόν είχε σημειώσει πολλές επιτυχίες με την ομάδα του Τορίνο.

Ο Άντρέα Πίρλο έμεινε για περισσότερο από έναν χρόνο χωρίς ποδοσφαιρική «στέγη» και είναι πλέον έτοιμος να κυνηγήσει τους στόχους του στην Καραγκιουμρούκ.

Ο τουρκικός σύλλογος σκοπεύει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και η διοίκηση πιστεύει πως ο Ιταλός τεχνικός μπορεί να είναι ο σωστός «οδηγός» σε αυτήν την προσπάθεια.

Στο ρόστερ της Καραγκιουμρούκ βρίσκονται οι παλιοί μας γνώριμοι, από την θητεία τους στον Ολυμπιακό, Τζίμι Ντουρμάζ και Εμρέ Μορ, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία του άλλοτε ποδοσφαιριστή των Λίβερπουλ και Μίλαν, Φάμπιο Μπορίνι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις