Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη συνάντησή του με τον Αθ. Πάπιστα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 20:14
A- A A+

«Βατερλώ της κυβέρνησης της ΝΔ» χαρακτήρισε την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για συνάντηση που είχε προ διμήνου με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν διέψευσε ότι είχε υπόψη του την ύπαρξη στοιχείων που αποκαλύφθηκαν προ ημερών με τη δημοσίευση του βίντεο, όμως πρόσθεσε: «Ο κ. Πάπιστας είναι εκ Κοζάνης, συνεπώς τον γνωρίζω. Προ περίπου δύο μηνών ζήτησε να με δει, τον δέχθηκα όπως και όλους τους πολίτες από το νομό Κοζάνης και μου δήλωσε ότι έχει στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν έναν εκβιασμό που του γίνεται και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο. Του είπα πως αν δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο δεν έχει να φοβηθεί κάτι και πως αν έχει στοιχεία πρέπει να τα δώσει στους αρμοδίους και εγώ δεν είμαι αρμόδιος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «αυτή είναι η ανάμιξή μου, όλα τα άλλα είναι προσπάθεια ψαρέματος σε θολά νερά», ενώ τόνισε ότι δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο. Ερωτηθείς γιατί «όλα αυτά δεν τα είπε νωρίτερα», είπε ότι τα ονόματα και η υπόθεση έτσι όπως του την ανέφερε ο κ. Πάπιστας, δεν αφορούσαν αυτά «τα οποία άκουγα και έβλεπα εκείνες τις μέρες».

«Για την υπόθεση Βατοπαιδίου υπάρχει Δικαιοσύνη και μια Εξεταστική Επιτροπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με αυτό όταν αφορά ένα συγκεκριμένο άνθρωπο» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Πάπιστας του ανέφερε πως η υπόθεση είχε να κάνει με αγοραπωλησίες οικοπέδων στην Θεσσαλονίκη και πως «υπέθεσε ότι είχε να κάνει με το Βατοπέδιο».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «αν είχα αξιολογήσει ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε να κοινοποιηθεί ίσως να υπήρχε και διαφορετικός χειρισμός διαφόρων μαρτύρων. Το γεγονός ότι δεν το έκανα νομίζω ότι αποδεικνύει ότι ούτε εμείς επιχειρήσαμε να βρούμε κάποιους μάρτυρες, εάν η υπόθεση πήγαινε παραπέρα πιθανόν να βλέπαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση μαρτύρων στην Εξεταστική, εγώ δεν το πήγα παραπέρα, δεν το αξιολόγησα, ήταν δική του υπόθεση με την Δικαιοσύνη, να δώσει τα στοιχεία σε όποιον έχει θεσμική αρμοδιότητα, εγώ δεν την είχα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή