Ο Γερμανός υπουργός Υγείας εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στην Ουκρανία

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 18:55
UPD:18:59
REUTERS/MICHELE TANTUSSI
A- A A+

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε ένα νοσοκομείο στην Ουκρανία, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ!

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter ότι εγκλωβίστηκε σε ένα ασανσέρ κατά την επίσκεψή του σε κλινική με τον Ουκρανό ομόλογό του. «Ένα τελευταίο tweet για το ταξίδι μου στην Ουκρανία. Τα νοσοκομεία είναι σε κακή κατάσταση. Εδώ είμαι εγκλωβισμένος στο ασανσέρ με τον υπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάτσκο.  Κανείς δεν ήθελε να σκαρφαλώσει στην αρχή...»

Ο Λάουτερμπαχ έγινε δεκτός από τον ομόλογό του στο Λέμπεργκ της δυτικής Ουκρανίας, και τόνισε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας της χώρας.

Ο Λάουτερμπαχ προειδοποίησε για την εμφάνιση χολέρας στην Ουκρανία . Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποιτσένκο έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας  στην πόλη. Ο Λάουτερμπαχ δεσμεύτηκε να δοθεί από τη Γερμανία ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη βοήθεια από τη Γερμανία για τη φροντίδα των θυμάτων του πολέμου. «Αυτή είναι η αρχή μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας», είπε ο Λάουτερμπαχ την κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας στηρίξουμε σε αυτόν τον άδικο, απάνθρωπο και βάρβαρο πόλεμο».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή