Ιορδανία: Μυστική συνάντηση Αμπντάλα-Ολμερτ

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 09:17
A- A A+

Μυστικές συνομιλίες είχε ο μονάρχης της Ιορδανίας, Αμπντάλα, με κορυφαίους Ισραηλινούς πολιτικούς στο Αμμάν, από τους οποίους ζήτησε να μην εισβάλλουν στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν ισραηλινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σήμερα Πέμπτη.

Το ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «επιβεβαιώνεται» ότι ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ και ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ ταξίδεψαν εν κρυπτώ στην Ιορδανία, όπου είχαν συζητήσεις με τον Αμπντάλα - με τον μονάρχη του χασεμιτικού βασιλείου να τονίζει πως το ενδεχόμενο να υπάρξει μιας μεγάλης κλίμακας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα θα προκαλέσει μεγάλης κλίμακας προβλήματα στη χώρα του.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει κάνει σαφές ότι δεν προτίθεται να «συνεχίσει να ανέχεται» τις επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπολύονται εναντίον της χώρας από την περιοχή αυτή, που ελέγχει η Χαμάς.

Στα επεισόδια βίας των τελευταίων εβδομάδων, που κλονίζουν την 5μηνη εκεχειρία, οι δυνάμεις του Ισραήλ σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους μαχητές, ενώ έχουν εκτοξευθεί εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών στόχων από τη Γάζα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή