Σαγκάη: Ξανά σε lockdown τμήματα της πόλης, λόγω υποψίας κρουσμάτων

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 11:15
UPD:11:17
A- A A+

Η Σαγκάη θα εφαρμόσει ξανά lockdown σε μια συνοικία στα νοτιοδυτικά το πρωί του Σαββάτου για να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ για τον Covid-19, τον πρώτο της σημαντικό περιορισμό μετακίνησης από τότε που ο οικονομικός κόμβος βγήκε από ένα δίμηνο απαγορευτικό στις αρχές Ιουνίου.

Το μίνι lockdown εγείρει ανησυχίες ότι η επαναλειτουργία της πόλης αρχίζει να σταματά καθώς οι αξιωματούχοι φοβούνται μια ανάκαμψη των κρουσμάτων. Ενώ το σχέδιο είναι να σφραγιστεί η περιοχή Minhang των 2,65 εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο για το πρωί, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να περιοριστούν στα σπίτια τους για άλλες δύο εβδομάδες εάν εντοπιστούν λοιμώξεις Covid, σύμφωνα με την πολιτική zero covid της Κίνας.

Αλλού στην πόλη των 25 εκατομμυρίων, οι αξιωματούχοι φαίνεται να κλιμακώνουν τους περιορισμούς και να βάζουν εκ νέου ολόκληρες πολυκατοικίες σε lockdown ακόμη και για την ελάχιστη ένδειξη κινδύνου μόλυνσης. Ορισμένες κατοικίες στις κεντρικές περιοχές Jing'an και Xuhui σφραγίστηκαν για 14 ημέρες από την Τρίτη, αν και μόνο στενές επαφές - κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα - βρέθηκαν μεταξύ των κατοίκων.

Η απειλή των ανανεωμένων περιορισμών διαφαίνεται σε όλη τη Σαγκάη καθώς η πόλη βγαίνει σιγά σιγά από το lockdown που εφαρμόστηκε στα τέλη Μαρτίου. Ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ανακτήσει την ελευθερία τους από τις αρχές Ιουνίου, εκατοντάδες χιλιάδες παλεύουν με ποικίλους περιορισμούς και την απότομη επιβολή νέων περιορισμών. Ο συνεχής κίνδυνος αναζωπύρωσης των λοιμώξεων και τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή τους υπογραμμίζουν το άγχος που απορρέει από τη στρατηγική μηδενικής ανοχής που εξακολουθεί να ακολουθείται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Σε εθνικό επίπεδο, η Κίνα ανέφερε 164 μολύνσεις για την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων εννέα στη Σαγκάη. Τα περισσότερα κρούσματα της χώρας ήταν στην Εσωτερική Μογγολία, στο βόρειο τμήμα της Κίνας, όπου ο αριθμός αυξήθηκε σε 130 από 81 την προηγούμενη ημέρα και ορισμένες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες. Στο Πεκίνο, καταγράφηκε μόλις ένα νέο κρούσμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή