Χατζηδιάκος: Με τον Πογέτ παίζουμε για να σκοράρουμε

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 14:54
UPD:14:56
Eurokinissi Sports/ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κύπρο (Πέμπτη 09/06, 21:45), για την τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της League C του UEFA Nations League 2022, εκπροσώπησε ο Παντελής Χατζηδιάκος. 

«Έχουμε ωριμάσει ως ομάδα. Υπάρχουν και κάποια άλλα παιδιά που μας βοηθούν πάρα πολύ, όπως ο Μάνταλος και ο Τζαβέλλας. Μας έχουν βοηθήσει να δεθούμε ως ομάδα», σχολίασε.

Όσο για το «βαρύ» πρόγραμμα, ο Χατζηδιάκος απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα. Το έχω συνηθίσει. Έχω παίξει 50 παιχνίδια φέτος, έχω συνηθίσει αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι. Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια σε 10 ημέρες είναι πολλά, αλλά είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουμε το σώμα μας. Ξέρουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% εκεί».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολλοί χαρούμενοι. Το γήπεδο, όπως ακούσαμε, θα έχει πολύ κόσμο. Είναι τώρα σε εμάς να δείξουμε στον κόσμο πως αξίζουμε».

Ως προς το τι έχει αλλάξει με προπονητή τον Πογέτ, είπε: «Ο Πογέτ προσπαθεί να μας εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή. Αυτό έχει αλλάξει περισσότερο. Με τον Φαν΄τ Σχιπ παίζαμε περισσότερο με κατοχή, τώρα παίζουμε για να βάλουμε γκολ και όχι για να κρατήσουμε την μπάλα».

Όσο για τις νίκες με ένα γκολ; «Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι χωριστά. Αν χρειαστεί να νικήσουμε με 1-0 θα το κάνουμε. Πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε τα παιχνίδια, να βάλουμε δύο, τρία, τέσσερα γκολ. Αν μπορώ να υπογράψω πως θα νικάμε πάντα με 1-0, θα υπογράψω τώρα. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να νικάμε με 2-0 και 3-0».

Ερωτηθείς για το «μηδέν» στην άμυνα, εξήγησε: «Οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα. Συνήθως οι ομάδες με λιγότερα γκολ είναι εκείνες που κερδίζουν. Η άμυνα δεν αφορά τους τέσσερις αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η άμυνα είναι η ομάδα συνολικά. Μέχρι και ο Γιακουμάκης που παίρνει κίτρινη κάρτα στην γραμμή του κέντρου. Είναι πολλοί σημαντικό για μας να κρατάμε το 0».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις