Πογέτ: Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση με την Κύπρο

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 14:48
UPD:14:55
Eurokinissi Sports/ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

«Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση με την Κύπρο»: με αυτές τις οκτώ λέξεις ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε ανάγλυφα το στίγμα προσέγγισης της αυριανής αναμέτρησης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσου, για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε αρκούντως εντυπωσιακά στη διοργάνωση του 2022-23 μετρώντας δύο νίκες σε Μπέλφαστ και Πρίστινα, με αποτέλεσμα να κατέχει (μόνη) την πρώτη θέση.

Κατά συνέπεια, αισιοδοξεί ότι αύριο (9/16, 21:45) θα μπορέσει κάνει το «3 στα 3» απέναντι στην Κύπρο για να πλησιάσει περισσότερο το στόχο, που είναι η πρώτη θέση και η άνοδος στη League B της UEFA, αλλά και συνακόλουθη ευκαιρία για μια απευθείας θέση στο EURO 2024, μέσω των πλέι οφ.

«Είναι ένα κρίσιμο ματς για την Κύπρο, ίσως και το πιο σημαντικό. Δεν θα σας πω όμως τι έχουμε προσέξει. Θα το κρατήσουμε για την ομάδα. Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση. Υπάρχει μόνο η νίκη κι αυτό για το οποίο θα πάμε αύριο να παίξουμε», υπογράμμισε ο Ουρουγουανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ως κόουτς της Εθνικής είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν καιρός να παίξουμε στη χώρα μας. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δώσει τέσσερα εκτός έδρας ματς. Ανυπομονώ να παίξουμε εδώ».

Ερωτηθείς για το εάν θα προχωρήσει σε αλλαγές απάντησε καταφατικά: «Θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτή τη στιγμή. Η στρατηγική θα παραμείνει ίδια. Όπως παραμένει ίδια και η διάθεσή μας για νίκη».

Για την αυριανή αντίπαλο της ομάδας του σχολίασε ότι «έχουμε παρακολουθήσει την ομάδα. Είναι ένα κρίσιμο ματς για την Κύπρο, ίσως και το πιο σημαντικό. Δεν θα σας πω όμως τι έχουμε προσέξει. Θα το κρατήσουμε για την ομάδα. Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση. Υπάρχει μόνο η νίκη και αυτό για το οποίο θα πάμε αύριο να παίξουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις