Ζελένσκι: Η νίκη πρέπει να επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης- «Δεν είναι επιλογή» το αδιέξοδο

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 14:38
UPD:14:46
via REUTERS/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER
A- A A+

Το αδιέξοδο στον πόλεμο με τη Ρωσία «δεν αποτελεί επιλογή» για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνεται από τους Financial Times ζήτησε εκ νέου στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του.

«Είμαστε κατώτεροι από άποψη εξοπλισμού και επομένως δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε», είπε. «Θα υποστούμε περισσότερες απώλειες και οι άνθρωποι είναι προτεραιότητά μου», συνέχισε.

Περιγράφοντας τι θα ισοδυναμούσε με μια «σοβαρή προσωρινή νίκη» για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι ανέφερε την ώθηση των ρωσικών δυνάμεων πίσω στις θέσεις που κατείχαν πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ώτερος στόχος του είναι η πλήρης κυριαρχία στο έδαφος της Ουκρανίας. 

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι «η νίκη πρέπει να επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης». Επέμεινε, ωστόσο, ότι είναι ανοιχτός σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις φρικαλεότητες που διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους.

Οι δυτικές κυρώσεις, πρόσθεσε, «δεν επηρέασαν πραγματικά τη ρωσική θέση». Μάλιστα επιυέθηκε στους εταίρους του Κιέβου που προέτρεψαν για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση χωρίς να καθοριστούν οι όροι, δηλαδή να τερματίσει η Μόσχα την επίθεσή της.

«Όλοι ενεργούν κωδικοποιημένα. Υποστηρίζουν την Ουκρανία, αλλά επίσης ελέγχουν τι μπορεί να γίνει για να αποδυναμωθούν οι κυρώσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μην υποφέρουν», είπε ο Ζελένσκι. «Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούσουμε τη θέση αυτής της χώρας; Αυτό είναι πολύ περίεργο», συμπλήρωσε. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή