Βολές κατά Εφραίμ - Αρσένιου από τον Αθ. Φλωρίνη

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 20:09
UPD:20:19
A- A A+

Βολές κατά των δύο μοναχών της Μονής Βατοπεδίου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Αθ. Φλωρίνη, χρεώνοντας σ’ αυτούς και την «αρπαγή» της βουλευτικής του έδρας μέσω του Εκλογοδικείου, προκειμένου να δοθεί «σε ένα πνευματικό παιδί του Εφραίμ».

Η Μονή, κατά τον μάρτυρα, υποστηρίζεται από έναν κύκλο προσώπων με επιρροή στην δικαστική και εκτελεστική εξουσία - ο ίδιος, είπε ότι έχει δεχθεί μέχρι και τηλεφωνικές απειλές. Όσο για τους υπουργούς, αν και δεν εμπλέκονται στην στήριξη της Μονής «δεν δέχεται ότι παραπλανώνται».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απώλειας της βουλευτικής του έδρας στο Εκλογοδικείο έναντι του Β. Πάππα, ανέφερε:

«Ο αντίδικός μου ήταν παιδί του Εφραίμ - και μάλιστα τον παρουσίαζε και προεκλογικά. Τσακίστηκαν οι δικαστές να συζητήσουν τη δική μου υπόθεση, ενώ άλλες δεν τις έχουν συζητήσει ακόμη. ¶λλαξαν τον εισηγητή και δεν έβαλαν ούτε τον αναπληρωματικό του, αλλά άλλον». «Είμαι όντως 100% πεπεισμένος ότι υπήρχε δάκτυλος από κει. Πίεζαν αφόρητα. Εκατό και πλέον δικαστικοί μεταξύ των οποίων και εκλογοδίκες, ήσαν τακτικοί επισκέπτες του μοναστηριού».

Ο κ. Φλωρίνης εκτίμησε πως οι παραπάνω εξελίξεις συνδέονται με την άρνησή του να δεχθεί τον κ. Αρσένιο και να συνομιλήσουν, όταν ξεκίνησε να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για την υπόθεση της ανταλλαγής της έκτασης στην Ουρανούπολη.

«Με πήραν τηλέφωνο για να συναντηθούμε, να τα βρούμε κι εκεί αρνήθηκα οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους. Και τους το έκοψα, ότι δεν έχω δουλειά, ούτε να σας δω, ούτε να συζητήσω, ούτε να τα βρούμε. Οπότε σε άλλο τηλεφώνημα, μου είπαν ότι θα μας βρεις μπροστά σου. Δεν έδωσε όνομα, αλλά το πιο πιθανό ήταν να είναι ο κ. Αρσένιος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή