Παρί: Ο πιο δύσκολος πάγκος ψάχνει για κάτοχο

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 10:49
UPD:10:49
Shutterstock
A- A A+

Μπορεί το χρήμα να ρέει άφθονο στη Παρί Σεν Ζερμέν αλλά στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, τα λεφτά από μόνα τους δεν μπορούν να φέρουν την ευτυχία. Όπου ''ευτυχία'' για τους Παριζιάνους, είναι η κατάκτηση του Champions League, η κορυφή της Ευρώπης. Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε μεταγραφές, ο σύλλογος το μόνο που έχει καταφέρει είναι η παρουσία σαν έναν τελικό και αρκετούς αποκλεισμούς στα πρώιμα στάδια των νοκ-άουτ αγώνων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η παραμονή του Κιλιάν Μπαπέ διατήρησε ζωντανή την φλόγα στο Παρίσι αλλά από την άλλη ο τρόπος που πείστηκε ο Γάλλος σούπερ σταρ και οι εγγυήσεις που έλαβε για να ανανεώσει, έχοντας λόγο για τα πάντα γύρω από την ομάδα, ξεφεύγουν από την ιδανική λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού.

Ο τρόπος που είναι δομημένος εδώ και χρόνια η Παρί, η μοναδική ομάδα που επέτρεπε σε ποδοσφαιριστή της (Νεϊμάρ) να απουσιάζει από τις προπονήσεις για να παρεβρεθεί στο ετήσιο πάρτι της αδελφής του και στο καρναβάλι του Ρίο, καθιστά τον πάγκο της ως τον πιο δύσκολο αυτή την στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα για να περιγράψει τα όσα βιώνει. «Υπάρχουν πολλές φήμες, αλλά έχω έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιό μου. Με απολύουν κάθε εβδομάδα. Λογικό να συμβαίνει αυτό όταν είσαι στην Παρί. Ο σύλλογος προσπαθεί να ξεκινήσει από την αρχή. Ο πρόεδρος θα εξηγήσει το νέο του πρότζεκτ σύντομα και εγώ παραμένω ήρεμος».

Ο Αργεντινός τεχνικός μπορεί να παραμένει ήρεμος, μπορεί να υπήρχαν δημοσιεύματα υπέρ της παραμονής του αλλά ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο τέλος της ημέρας. Όλα είναι ανοιχτά.

Η διαφαινόμενη πρόσληψη του κορυφαίου αθλητικού διευθυντή, Λουίς Κάμπος, φέρνει την... μπάλα και στα δικά του πόδια. Είναι μία προσωπικότητα που δεν θα αναλάμβανε πόστο στο Παρίσι αν δεν είχε επιρροή στις αποφάσεις. 

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο Ποτσετίνο δεν συνεχίσει στη Παρί, η πρώτη επιλογή σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ, μαζί με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2021 με την Λιλ.

Από κει και πέρα, το όνομα που πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο είναι εκείνο του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος πάντα είναι διστακτικός ενώ θέση στην λίστα των υποψηφίων βρήκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Τα πάντα, λοιπόν, παραμένουν ρευστά και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο πιο... ηλεκτρικός πάγκος στο ποδόσφαιρο θα έχει βρει τον κάτοχό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις