Κ. Κάνου: Μου ζήτησαν να πω ότι ο Π. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 22:07
A- A A+

Επέμεινε η κ. Κωνσταντίνα Κάνου, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση της δικηγόρου Σταματίνας Σωτηροπούλου με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης για τα οικόπεδα της Ραιδεστού, πως ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έκανε αναφορά στο όνομα του πρωθυπουργού.

Καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, υποστήριξε μάλιστα πως είχε μαζί της δύο ηχητικά ντοκουμέντα και ένα σημείωμα της κ. Σωτηροπούλου, τα οποία, βάσει των όσων ανέφερε, αποδεικνύουν ότι της ασκήθηκαν πιέσεις από τη δικηγόρο και τον σύντροφό της Μιχάλη Κουκουβίνο προκειμένου να καταθέσει ψέματα.

Η πλειοψηφία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αρνήθηκε την εκτέλεση του ηχητικού υλικού, αλλά δέχθηκε να παραλάβει το σημείωμα. Σύμφωνα με την κ. Κάνου, και τα τρία ντοκουμέντα ήταν πρόσφατα, λίγο πριν και μετά την κατάθεση της κ. Σωτηροπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή:

Το πρώτο, κατά την μάρτυρα, ήταν ένα υβριστικό τηλεφώνημα του κ. Κουκουβίνου προς αυτήν, όταν η ίδια αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε πρόταση της δικηγόρου να πει ότι ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε, μετά το υβριστικό τηλεφώνημα και την κατάθεση της κ. Σωτηροπούλου στην Εξεταστική, η δικηγόρος και ο σύντροφός της, ήσαν «μέλι γάλα»: «Μου τηλεφώνησε ο Κουκουβίνος ως δήθεν γραμματέας της και μου είπε "άσε το τρέξιμο και έλα να βγάλουμε λεφτά". Όταν κατάλαβε πως δεν σκόπευα να καταθέσω ψέματα, μου έδωσε το γράμμα». Πρόκειται για το δεύτερο ντοκουμέντο: ένα σημείωμα γραμμένο από τη δικηγόρο, με το οποίο της προτείνει μια συμβιβαστική εκδοχή των γεγονότων: Σύμφωνα με αυτό, η κ. Κάνου θα κατέθετε πως στη συνάντηση με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης αδυνατούσε να παρακολουθήσει τους νομικούς όρους που χρησιμοποιούσε η κ. Σωτηροπούλου, ενώ κάποιες φορές μιλούσε και στο κινητό της. «Εγώ ήμουν ανένδοτη. Επανειλημμένως όμως μου είπε ότι εκείνη θα ήθελε πολύ να ρίξει με τον άντρα της την κυβέρνηση. Να ρίξει την κυβέρνηση. Σας λέω τι άκουσαν τα αυτιά μου με αυτό το γράμμα».

Σύμφωνα πάντα με την κ. Κάνου, η κ. Σωτηροπούλου στη συνέχεια της τηλεφώνησε και την απείλησε ότι «θα την πολεμήσει με κάθε μέσο». Η μάρτυς τότε τηλεφώνησε σε μία θεία της δικηγόρου και ηχογράφησε την συνομιλία της. Εκεί, η θεία της κ. Σωτηροπούλου εμφανίζεται να αγνοεί τις αναφορές του κ. Ψωμιάδη στον Κ. Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με το Νομάρχη, ανέφερε ότι εκείνη έκλεισε το ραντεβού τον Μάιο του 2008, όπου ο τελευταίος δήλωσε πλέον αναρμόδιος: «Εγώ είμαι ένας νομάρχης. Γιατί θα πρέπει να είμαι αρμόδιος εγώ;» της είπε. «Βγαίνοντας από την συνάντηση, η Σωτηροπούλου μονολογούσε: "Να μην είχα ένα μαγνητόφωνο να τον γράψω". Δεν κατάλαβα γιατί το είπε, πρόσθεσε η κ. Κάνου. «Μου είπε όμως ότι ήθελε να βγάλει προς τα έξω ότι ο Νομάρχης είναι ανίκανος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή