Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 07:18
UPD:07:54
twitter/ Μ.Κ Σκούμπα
A- A A+

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου. «Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Η φωτιά, σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, έχει τεθεί «σχεδόν στο 100% υπό έλεγχο» και έχει καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους επικίνδυνους καπνούς για τους οποίους εκδόθηκε το 112 χθες καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.  

«Σήμερα το πρωί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και υπάρχει ένα αεράκι το οποίο έχει καθαρίσει σχεδόν απόλυτα την ατμόσφαιρα», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η καθαρή ατμόσφαιρα επιτρέπει την κανονική λειτουργία των σχολείων σήμερα.

Όπως είπε, γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα επισκέφθηκε την περιοχή κλιμάκιο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος Αττικής για να εκτιμήσει την κατάσταση. 

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Η φωτιά ξεκίνησε στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας και είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων. Εκτιμάται ότι η φωτιά προκλήθηκε από πτώση κεραυνού. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες, ξεκίνησε η πυρκαγιά από κεραυνό», είπε ο κ. Κοσμόπουλος. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν εκ νέου οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή