Ασπρόπυργος: «Δύσκολη» φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Κίνδυνος επέκτασης

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 22:59
UPD:07/06/2022 01:47
A- A A+

Δύσκολη νύχτα στον Ασπρόπυργο, με  πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών. Στην μάχη έχει ριχθεί μεγάλη δύναμη επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η φωτιά έχει μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες καθώς και τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς είναι υψηλός καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή, ενώ κάποιες αναρτήσεις στο facebook κανουν λόγο για μετάδοση της φωτιά σε εργοστάσιο ξυλουργίας.

H αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας, από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Επίσης στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, μήνυμα μέσω του 112. που καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.  
 

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών. Οδηγίες προστασίας:

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λευτέρης Κοσμπόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την ώρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με υδροφόρες το έργο της Πυροσβεστικής και έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και όμορους εμπλεκόμενους φορείς.

Λόγω της πυρκαγιάς, καλό θα ήταν συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή να προσέξουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους σε ανάλογες περιστάσεις».

Ενίσχυση από τον δήμο Ελευσίνας

Ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει ότι: «Υδροφόρα του Δήμου μας κατευθύνεται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, να συνδράμει τα Πυροσβεστικά οχήματα, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο.

Για ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι και τα μέσα του Δήμου μας, στην πρώτη γραμμή. Ευχή όλων μας, η πυρκαγιά να σβήσει γρήγορα και να μην ξαναδούμε αυτές τις εικόνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή