Ο Πικέ πληρώνει πάνω από 20 εκατομμύρια για αύξηση κεφαλαίου της Kosmos

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 13:28
UPD:13:54
EPA/Alejandro Garcia
A- A A+

Η Kosmos Holding αύξησε το κεφάλαιο της κατά 21,5 εκατ. ευρώ, μετά από «ένεση» του ιδιοκτήτη της, του αμυντικού της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας Ζεράρ Πικέ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της El Confidencial, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από εσωτερική αναδιοργάνωση και οφείλεται σε δομική αλλαγή στην εταιρεία.

Από την άποψη αυτή, γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα η Kosmos New Studios, μια εταιρεία στην οποία ανατίθενται ορισμένες από τις δραστηριότητες του εταιρικού ομίλου και της Μονάδας Διαχείρισης Kosmos, της οποίας ο εταιρικός σκοπός είναι «η διαχείριση, η διεύθυνση, η νομική εκπροσώπηση και η οικονομική συμβουλευτική για αθλητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερμηνευτές, καθώς και η χρήση της εικόνας τους, του merchandising, των τηλεοπτικών και διαδικτυακών δικαιωμάτων τους», όπως αναφέρεται στην Επίσημη Εφημερίδα του Εμπορικού Μητρώου.

Η Kosmos Holding, που ιδρύθηκε το 2017, λειτουργεί με διάφορες θυγατρικές, όπως η Kosmos Studios, η οποία παράγει αθλητικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, η Kosmos Tennis, η οποία διοργανώνει το Davis Cup από το 2019 ή η Kosmos Football, η οποία έχει πλειοψηφικό μερίδιο στην FC Andorra, έναν σύλλογο που πρόσφατα προήχθη στη δεύτερη ισπανική κατηγορία.

Η Kosmos απέκτησε επίσης τα οπτικοακουστικά δικαιώματα του Copa América για να το μεταδίδει στο Twitch, αλλά κι αυτά της Ligue-1 για τρεις σεζόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις