Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο Πάμπλο Λάσο

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 16:41
UPD:19:31
REUTERS/MARKO DJURICA

Euroleague Semi final - FC. Barcelona v Real Madrid - Stark Arena, Belgrade, Serbia - May 19, 2022 Real Madrid coach Pablo Laso reacts

A- A A+

Ο Πάμπλο Λάσο υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου το πρωί της Κυριακής (5/6). Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εισήχθη στο Hospital de la Moraleja, η κατάστασή του παραμένει σταθερή και περιμένει τις νέες εξετάσεις.

Ο Μαδριλένος τεχνικός οδήγησε με απόλυτη κανονικότητα την ομάδα του αυτό το Σάββατο στη νίκη επί της Μπασκόνια, στον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών της ισπανικής Λίγκας. Πέρασε από τη συνέντευξη Τύπου χωρίς πρόβλημα και πήγε σπίτι του. Ήταν νωρίς το πρωί όταν άρχισε να νιώθει άσχημα και να έχει τα πρώτα συμπτώματα.

Ο Λάσο ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης αύριο ενόψει του τρίτου αγώνα με την Μπασκόνια, αλλά δεν θα μπορέσει να το κάνει ή να οδηγήσει την ομάδα στον αγώνα στην Buesa Arena.

Να σημειωθεί πως έχει ήδη χάσει πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν, αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19 στα μέσα Δεκεμβρίου. Έτσι, ο βοηθός του Τσους Ματέο ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα.

Η καρδιακή κατάσταση του Λάσο είναι η μεγαλύτερη αντιξοότητα που έχει αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης σε μια σίγουρα προβληματική σεζόν.

Εκτός από τα κρούσματα κορωνοϊού και τις επακόλουθες αναβολές αγώνων, σοβαροί τραυματισμοί προστέθηκαν σε εκείνους των Αλοσέν και Γκος, οι οποίοι άφησαν τη θέση του point guard πολύ αδύναμη κι επέφεραν τη μεγαλύτερη κρίση αποτελεσμάτων στην εποχή του Λάσο.

Οι «μπλάνκος» θα δεχθούν πλέον ένα βαρύ πλήγμα, καθώς μπορεί να χάσουν τον προπονητή τους για το υπόλοιπο των ημιτελικών με την Μπασκόνια κι έναν υποθετικό τελικό. Τα αποτελέσματα και οι τίτλοι, όμως, είναι πλέον σε δεύτερο πλάνο. Η υγεία του Λάσο είναι πιο σημαντική από το μπάσκετ.

Τα μηνύματα ανησυχίας αλλά κι ενθάρρυνσης προς τον προπονητή των Μαδριλένων, την οικογένειά του και την ομάδα του δεν άργησαν να έρθουν.

Ένας από τους πρώτους ήταν ο Άλεξ Αμπρίνες, παίκτης της Μπαρτσελόνα. «Πολλή ενθάρρυνση, Πάμπλο Λάσο! Ο κόσμος του μπάσκετ είναι μαζί σου. Σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο σούτινγκ γκαρντ της «Μπάρτσα» στα social media.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις