Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στις αθλητικές ομοσπονδίες

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 13:38
UPD:13:41
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές ομοσπονδίες και τον ΟΔΙΕ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ. «Ο ελληνικός αθλητισμός πάει για υποβιβασμό, αφού η πολιτική ηγεσία κοιμάται στον πάγκο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Η "αποχωρούσα" κυβέρνηση διέλυσε και τον ελληνικό αθλητισμό και όταν καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει θέση πάνω στα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η αναχρονιστική πολιτική της, απλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνεται, οι αθλητικές Ομοσπονδίες έχουν λάβει μόνο το 70% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διεκπεραίωσης ακόμη και των λειτουργικών τους εξόδων.

Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι των Ομοσπονδιών είναι απλήρωτοι επί μήνες ενώ όπως καταγγέλλεται, ο ΓΓΑ προανήγγειλε «μαύρες ημέρες» για τις Ομοσπονδίες, με δραματική περικοπή των προϋπολογισμών τους και ταυτόχρονη αναζήτηση πόρων αυτοχρηματοδότησής τους.

Όσον αφορά τον ΟΔΙΕ (Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος), γίνεται λόγος για απόπειρα πλήρους απαξίωσης του Οργανισμού, με στόχο την πώλησή του, ενώ καταγγέλλονται απολύσεις συμβασιούχων και περικοπή της αποζημίωσης συνταξιοδότησης (εφάπαξ) από τους εργαζόμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις