«Ιστορική δικαίωση» με τη Νεολαία

Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 08:16
UPD:08:21
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected] 

Τις διαχρονικές ιδεολογικές διαφορές της Νεολαίας της Ν.Δ. από εκείνες των παρατάξεων της Αριστεράς ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για «ιστορική δικαίωση» του κόμματος. 

Άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν η ιστορικότητα των διαφορών της Ν.Δ. όχι με την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά με την Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. «Ήμασταν εμείς που όταν άλλοι έβαζαν τις νέες και τους νέους να μαζεύουν ζαχαροκάλαμα στην Κούβα, εμείς τους συναντούσαμε παντού στην Ελλάδα, στη σχολή, στη δουλειά, στη διασκέδαση. Τους συναντούσαμε σε εκδηλώσεις, ελεύθερες και ανοιχτές, χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, έκανε λόγο για «ιδεολογική δικαίωση» της ΟΝΝΕΔ, αλλά και για «ιστορική σημασία» της πολιτικής δράσης της Νεολαίας της Ν.Δ. «Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα σε καιρούς που οι αντίπαλοί της έκρυβαν τις αρετές της Δημοκρατίας κάτω από θολά επαναστατικά συνθήματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω, που κάποιοι δυστυχώς υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα» πρόσθεσε.

Συνδέοντας δε το παρελθόν με το σήμερα, καταλόγισε ουσιαστικά στην Αριστερά ότι υποστηρίζει τις βαριοπούλες. «Πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;» διερωτήθηκε. «Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» είπε με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ. 

Ο κ. Μητσοτάκης καθησύχασε, πάντως, τους «γαλάζιους» νεολαίους σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για τις φοιτητικές παρατάξεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπεται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν» πρόσθεσε. Ακόμη χαρακτήρισε κρίσιμο τον ρόλο της Νεολαίας της Ν.Δ. στη στήριξη της Ουκρανίας. «Είστε η πιο κοσμοπολίτικη απ’ όλες τις γενιές. Μεγαλώσατε σε μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη, που αναζητούσε να γίνεται καλύτερη. Λέμε στους φίλους μας στην Ουκρανία ότι δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, με την Ευρώπη και την Ελλάδα» ανέφερε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή