Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά εξηγήσεις για το φιάσκο του τελικού

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 16:00
UPD:16:22
REUTERS/DYLAN MARTINEZ
A- A A+

Το φιάσκο του τελικού του Champions League που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και είχε μεγάλη νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι και τα... επεισόδια συνεχίζονται. Αυτή την φορά οι Μαδριλένοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ζητούν εξηγήσεις από την UEFA για την ταλαιπωρία των οπαδών της ισπανικής ομάδας αλλά και τις επιθέσεις από την αστυνομία.

Αναλυτικά, η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

''Δεδομένων των ατυχών γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 28 Μαΐου στον περιβάλλοντα χώρο και τις θύρες εισόδου του "Stade de France", συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού του σταδίου, η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να δηλώσει τα εξής για την υπεράσπιση των φιλάθλων μας που έπεσαν θύματα αυτών των γεγονότων:

1.- Θέλουμε να μάθουμε ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτόν τον ορισμό της έδρας του τελικού και ποια ήταν τα κριτήρια λαμβάνοντας υπόψη τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

2.- Ομοίως, ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις που καθορίζουν ποιοι ήταν υπεύθυνοι που άφησαν τους οπαδούς αβοήθητους και ανυπεράσπιστους. Οπαδοί των οποίων η γενική συμπεριφορά ήταν ανά πάσα στιγμή υποδειγματική.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα μετατράπηκε σε ατυχή γεγονότα που έχουν προκαλέσει βαθιά οργή σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις αποκαλυπτικές εικόνες των Μέσων Ενημέρωσης, πολλοί από τους φιλάθλους δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, παρενοχλήσεις και έπεσαν θύματα ληστείας. Κάποια γεγονότα έλαβαν χώρα δε όταν οδηγούσαν με τα αυτοκίνητά τους ή βρισκόντουσαν στα πούλμαν φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Μερικοί από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν τη νύχτα στο νοσοκομείο, καθώς είχαν τραυματιστεί.

Το ποδόσφαιρο έχει μεταδώσει στον κόσμο μια εικόνα πολύ μακριά από τις αξίες και τους στόχους που πρέπει πάντα να επιδιώκει''.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις