ΟΗΕ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει νικητή

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 15:35
UPD:15:38
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

«Χρειαζόμαστε ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει», είπε ο Αμίν Αουάντ του ΟΗΕ, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν θα έχει νικητή» έκρινε ο συντονιστής του ΟΗΕ στη χώρα την Παρασκευή 3 Ιουνίου, την 100η ημέρα της ρωσικής εισβολής.

«Αυτός ο πόλεμος δεν έχει και δεν θα έχει νικητή», είπε ο Αμίν Αουάντ σε δήλωση. «Χρειαζόμαστε ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει», προέτρεψε.

Η ρωσική εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου «έχει βαρύ τίμημα στον άμαχο πληθυσμό», προσέθεσε μιλώντας για «καταστροφή σε πόλεις και χωριά» καθώς και «ζωές, σπίτια, χαμένες θέσεις εργασίας και προοπτικές».

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ουκρανικός και ο ρωσικός στρατός συγκρούονται στα ανατολικά της χώρας, στο Ντονμπάς, πλέον στόχο προτεραιότητας για τη Μόσχα, όπως και στο Νότο, όπου Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν πιθανή προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών.

«Σε λίγο περισσότερους από τρεις μήνες, σχεδόν 14 εκατομμύρια Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά», συνέχισε ο Αουάντ στη δήλωση, αποκαλώντας αυτό το φαινόμενο «πρωτοφανές στην ιστορία».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή