Συνομιλίες «καίνε» Ρώσους αξιωματικούς - Πούτιν και Σοϊγκού στο στόχαστρό τους

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 14:36
UPD:14:40
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Η ουκρανική υπηρεσία του Radio Free Europe, δημοσίευσε έντονες συνομιλίες μεταξύ συνταγματαρχών που ακούγονται να βρίζουν τον Πούτιν και τον Σοϊγκού για τις αποτυχίες τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ κάνουν λόγο για λάθη και ανικανότητα.αφού τις παρέλαβε όπως λέει από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Πάντως, η αυθεντικότητα των συνομιλιών δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στην υποκλαπείσα συνομιλία, ακούγονται οι Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ και Βιτάλι Κόβτουν να βρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο αλλά και τον Σεργκέι Σοϊγκού για τις αποτυχίες στην Ουκρανία.

Οι διάλογοι

«Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην oυκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ…ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», προσθέτει ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο Σοϊγκού.

«Ο Σεργκέι Σοιγκού είναι τελείως ανίκανος», ακούγεται να λέει Ρώσος στρατιωτικός, ο οποίος φέρεται να είναι ο Βλαντιμίροβιτς Βλάσοφ. «Απλώς ένας γ@@@..ος σόουμαν», προσθέτει. Ο Βλάσοφ αποκαλεί επίσης τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «εντελώς ανόητο» και «ανεγκέφαλο γ@@…ο ηλίθιο».

Μάλιστα, φαίνεται πως ζητούν και τον βομβαρδισμό αμάχων: «Ρίξτε τις, γαμ***. Ακόμα και αν χτυπήσουν σε λάθος μέρος, ας φοβηθούν».

Δύο εβδομάδες έχει να εμφανιστεί ο Ντβόρνκιοφ

Ο ανώτατος διοικητής της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, δεν έχει εμφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι να εικάζουν ότι μπορεί να απαλλάχθηκε από τη θέση του, ανέφεραν την Τρίτη οι New York Times.

Ο Ντβόρνικοφ τοποθετήθηκε αρχικά στην Ουκρανία τον Απρίλιο, εν μέσω ανατροπής της ηγεσίας που ερμηνεύτηκε ευρέως ως παραδοχή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το πολεμικό σχέδιο της Μόσχας απέτυχε τους προηγούμενους μήνες.

Ο ορισμός του Ντβόρνικοφ ως διοικητή εδάφους είχε σκοπό να το αλλάξει αυτό. Ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να βελτιώσει τον συντονισμό μεταξύ των μονάδων στην Ουκρανία, ανέφερε προηγουμένως το BBC, επικαλούμενο δυτικούς αξιωματούχους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή