Στην Εξεταστική ο φάκελος της Επιτροπής κατά του μαύρου χρήματος

Υπόθεση Μονής Βατοπεδίου
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 18:55
A- A A+

Κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο φάκελος της έρευνας που διενήργησε ο πρόεδρος της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Στ. Γκρόζος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο φάκελος (που εστάλη από τον Εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο) αναφέρεται σε πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής ή σε άνοιγμα και περαιτέρω διευκρίνισή τους.

«Εκ πρώτης όψεως, από κάποια στοιχεία τα οποία είδα, αν και μη ειδικός, κάτι μου λέει πως πρόκειται περί ανοίγματος» δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ), εκτίμησε πως πρόκειται μάλλον περί «παγώματος», οπότε ο φάκελος «δεν συνδέεται με την απόφαση της Επιτροπής να ανοιχθούν οι λογαριασμοί».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαρκογιαννάκης προειδοποίησε πως «σε περίπτωση που διαρρεύσουν οι λογαριασμοί θα είναι πάρα πολύ σκληρός. Θα θεωρήσω ότι θα υπονομευθεί το κύρος μας ως βουλευτών και το κύρος της Επιτροπής, αν κάποιος, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, κατέβει στο ισόγειο και κάνει φέιγ βολάν» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή