Μόσχα: Οι Ευρωπαίοι είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 17:59
UPD:18:06
Shutterstock
A- A A+

Οι Ευρωπαίοι θα είναι οι πρώτοι που θα «υποφέρουν» από το εμπάργκο πετρελαίου που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την παρέμβασή της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Aλεξάντρ Νόβακ.

«Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα είναι οι πρώτοι που θα υποφέρουν από αυτή την απόφαση. Όχι μόνο οι τιμές του πετρελαίου, αλλά και των πετρελαιοειδών θα αυξηθούν. Δεν αποκλείω να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα πετρελαιοειδών στην ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση.

Ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν στις 31 Μαΐου σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Το εμπάργκο, από το οποίο εξαιρούνται προσωρινά οι εισαγωγές πετρελαίου μέσω αγωγών, θα εξαλείψει περίπου το 90%» των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους. Όσον αφορά το υπόλοιπο 10%, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή