Κέρδος και από την αρνητική διαφήμιση

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 21:08

A- A A+

Η Καμόρρα, μπορεί να ενοχλήθηκε από το βιβλίο «Γόμορρα» του Ρομπέρτο Σαβιάνο, που παρουσιάζει το μαφιόζικο καθεστώς στη Νάπολη και την ευρύτερη περιοχή της Καμπανίας, αλλά τώρα που η μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο γνωρίζει επιτυχία -μάλιστα διεκδικεί το Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας- σπεύδει να το εκμεταλλευτεί.

Πώς; Πρόλαβε την εταιρεία παραγωγής που θα κυκλοφορήσει dvd του «Γόμορρα» το Δεκέμβριο, μετέγραψε το έργο στην Κίνα σε συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα της ασιατικής χώρας, και γέμισε την αγορά στη Νάπολη με dvd «μαϊμού», τα οποία πωλούνται έξι ευρώ.

Κέρδος και μάλιστα εύκολο, ακόμη και από την αρνητική διαφήμιση. Ο εκδότης Τούλλιο Πιρόντι, πάντως, αναφέρει και μια άλλη παράμετρο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Stampa»: «Πολλοί camorristi χαρακτηρίζονται από έναν ιδιαίτερο ναρκισσισμό. Οταν ένα βιβλίο ή ένα φιλμ μιλά για την ζωή τους, έστω και αρνητικά, δεν μπορόυν να αντισταθούν στο πειρασμό να το αγοράσουν και να το δωρίσουν στους φίλους τους. Μια ιδιαίτερη, οπωσδήποτε, στρατηγική αυτοδιαφήμισης».

* Στη φωτογραφία σκηνή από την ταινία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή