Ο γαμπρός του Γέλτσιν παραιτήθηκε από σύμβουλος του Πούτιν

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 13:35
UPD:13:40
EPA
A- A A+

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Βαλεντίν Γιουμάσεφ, γαμπρός του πρώην Ρώσου ηγέτη Μπόρις Γέλτσιν, παραιτήθηκε από το ρόλο του συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γιουμάσεφ εργαζόταν αμισθί ως σύμβουλους του Ρώσου ηγέτη, και είχε περιορισμένη επιρροή στη λήψη αποφάσεων του Πούτιν, αναφέρει το Reuters.

Αποτελούσε επίσης έναν από τους τελευταίους δεσμούς μεταξύ του συστήματος του Πούτιν με την διακυβέρνηση του Γέλτσιν, που σφράγισε μια περίοδο φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα της Ρωσίας προς τη Δύση. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πριν από περίπου ένα μήνα σταμάτησε να είναι σύμβουλος σε εθελοντική βάση», είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του από τον κύκλο των συμβούλων του Πούτιν. 

Επί Γέλτσιν, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ρωσίας από το 1991 έως το 1999, ο Γιουμάσεφ υπηρέτησε ως σύμβουλος του Κρεμλίνου και αργότερα ως επικεφαλής του επιτελείου του Κρεμλίνου. Είναι παντρεμένος με την κόρη του Γέλτσιν, την Τατιάνα. Παρά την διάσταση των αξιών μεταξύ των δύο Ρώσων ηγετών, ο Πούτιν διατηρεί δεσμούς με την οικογένεια.

Τον Μάρτιο εγκατέλειψε το ρόλο του ειδικού απεσταλμένου στο Κρεμλίνο άλλη μία σημαντική προσωπικότητα της εποχής του Γέλτσιν, ο Ανατόλι Τσουμπάις. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή