Κ. Μητσοτάκης: Η Κως θα αποκτήσει νέο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 11:42
UPD:14:07
GEORGE VITSARAS
A- A A+

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά.

«Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του», ανέφερε συγκεκριμένα κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. «Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» πρόσθεσε.

«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν. 

Από την πλευρά του ο κ. Νικηταράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «γιατί το ομόθυμο αίτημα, που είναι η ιστορική αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, επιτέλους φαίνεται ότι θα γίνει πράξη».

«Θα προχωρήσουμε άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, στο ξεκίνημα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε στη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπογράμμισε επίσης πως εξετάζονται λύσεις για την τοπική κάλυψη των αναγκών νεφροπαθών και την τόνωση του ιατρικού τουρισμού.

Αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών υγείας του νησιού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως έχει υπάρξει συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες «οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Αρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Ψέριμο. Ακολούθως θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή