Ο Εμ. Ρούκουνας ad hoc δικαστής στη Χάγη

Προσφυγή ΠΓΔΜ
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008 16:04
UPD:24/11/2008 12:01
A- A A+

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και ακαδημαϊκός, Εμμανουήλ Ρούκουνας, οριστηκε Έλληνας ad hoc δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την πρόσφατη προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ως Agent (αντίκλητος) της Ελλάδος ορίσθηκαν ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ολλανδία Κωνσταντίνος

Ράλλης (ΠΥΑ') και η νομική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Τελαλιάν.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, αποφασίστηκε η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με διεθνή ομάδα νομικών συμβούλων και καθηγητών εγνωσμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού, εξειδικευμένων στο Διεθνές Δίκαιο, με πλούσια εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Τέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών συγκροτήθηκαν δύο ομάδες μελέτης και στήριξης των νομικών και ιστορικών πτυχών του ζητήματος αντιστοίχως.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, επικοινώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου και τον ενημέρωσε για τις παραπάνω αποφάσεις, ενώ θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση και των λοιπών πολιτικών κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή