Ντ. Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές

Κάλεσμα για συσπείρωση και διόρθωση των λαθών
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008 18:58
UPD:24/11/2008 12:05
A- A A+

Υπάρχουν πάντοτε αδυναμίες και τις αδυναμίες αυτές ο στόχος μας είναι να τις καταπολεμήσουμε … Η ισοπέδωση η οποία δυστυχώς παρουσιάζεται ως εικόνα αδικεί το σύνολο της κυβέρνησης, αδικεί την προσπάθειά μας, τόνισε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Βόρειας Αττικής της ΝΔ.

Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως αποτυπώνουν την εικόνα μιας συγκεκριμένης στιγμής.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση περνάει ένα πολύ δύσκολο κάβο. Αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις θα δείτε ότι οφείλεται η διαφορά στη μείωση της συσπείρωσης στο χώρο της ΝΔ. Εγώ είμαι ένα παλαιό και πεπειραμένο κομματικό στέλεχος και ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η παράταξη στην κρίσιμη ώρα ενώνει τις δυνάμεις της και τις ενώνει αποτελεσματικά», είπε και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά έτσι ώστε το μήνυμα να φθάσει σε κάθε άκρη της Ελλάδα σε όλους τους πολίτες».

Προηγουμένως κατά την ομιλία της η υπουργός, με ισχυρή δόση αυτοκριτικής, υπογράμμισε πως «ο βασικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε πολλοί πολιτικοί και κυρίως εμείς που έχουμε υπουργικές ευθύνες, είναι ότι υπό την πίεση της καθημερινότητας κινδυνεύουμε να αποκοπούμε από την κοινή γνώμη, να υποτιμήσουμε ή να παρερμηνεύσουμε καταστάσεις και έτσι να προχωρήσουμε σε λανθασμένες επιλογές».

«Δεν παραβλέπω –συνέχισε- ότι συνέβησαν και κάποια πράγματα τα οποία χάλασαν αυτή την εικόνα. Έγιναν και λάθη και παραλείψεις τα οποία έπληξαν την κυβέρνησή μας».

«Το βασικό πολιτικό διακύβευμα σήμερα είναι αν τελικά θα επικρατήσει η υπευθυνότητα ή η δημαγωγία. Η κοινή λογική ή λαϊκισμός. Αν θα εμπιστευθούμε ένα σοβαρό και αξιόπιστο πρωθυπουργό όπως ο Κώστας Καραμανλής ή αν θα επιστρέψουμε στο παλιό γνωστό ΠΑΣΟΚ των αποτυχιών και της δημοκοπίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ.Μπακογιάννη.

Όπως υπογράμμισε, χώρος για προσωπικές στρατηγικές ή παράλληλες πολιτικές επιλογές δεν υπάρχει. «Κάνουμε την αυτοκριτική μας, διορθώνουμε την πορεία μας και προχωράμε».

«Είμαστε μόλις ένα χρόνο και κάτι μετά από την ανανέωση της λαϊκής εντολής, και βρισκόμαστε όλοι σε θέσεις μάχης και σε αυτή τη δύσκολη πολιτική μάχη δεν υπάρχει χώρος για ευθυνόφοβους ή για στελέχη που δεν είναι αποφασισμένα για δουλειά», τόνισε στην ομιλία της η υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή