Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 05:15
UPD:05:30
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα, κυρίως από το απόγευμα και σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 5 με 7 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ βαθμιαία νότιοι. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Γρήγορα νότοι 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ που θα στραφούν σταδιακά από τα δυτικά σε νότιους νοτιοανατολικούς 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 πρόσκιαρα 7 Μποφόρ που θα στραφούν σταδιακά το βράδυ σε νότιους 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που θα στραφούν από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή