Ιορδανία: Αίτημα στην Ε.Ε. να αρθεί ο αποκλεισμός του Ισραήλ στη Γάζα

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 06:55
A- A A+

Ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα ΙΙ κάλεσε χθες Κυριακή τις ευρωπαϊκές χώρες και άλλες δυνάμεις να πιέσουν το Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει «ταχεία» άρση του αποκλεισμού που έχει επιβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην διάρκεια συνάντησής του με Ευρωπαίους πρεσβευτές ο Ιορδανός βασιλιάς «κάλεσε την διεθνή κοινότητα να κινηθεί άμεσα για να διασφαλίσει την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού και την επαναλειτουργία των μεθοριακών περασμάτων στη Γάζα προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους».

«Η συνέχιση της πολιορκίας θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή τεράστιων διαστάσεων», είπε ο Αμπντάλα στους απεσταλμένους της Ε.Ε. Ακόμη, ο Ιορδανός μονάρχης έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να στείλει «άμεσα» βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ιορδανός ηγέτης «υπογράμμισε τη σημασία ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού ρόλου στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης βάσει της λύσης (της εγκαθίδρυσης) των δύο κρατών». Πρόσθεσε ότι «57 κράτη δεν αναγνωρίζουν σήμερα το Ισραήλ... η λύση των δύο κρατών θα σημάνει την αποκατάσταση ειρήνης ανάμεσα στα κράτη αυτά και το Ισραήλ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή