Η Μίλαν πέρασε στη RedBird, παραμένει ως μειοψηφία η Elliott

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 13:07
UPD:13:18
REUTERS/ALBERTO LINGRIA

Soccer Football - Serie A - U.S. Sassuolo v AC Milan - Mapei Stadium - Citta del Tricolore, Reggio Emilia, Italy - May 22, 2022 AC Milan's Alessio Romagnoli lifts the trophy with teammates after winning the Serie A 

A- A A+

Πλέον, είναι και επίσημο: Η Μίλαν περνά στα χέρια του RedBird. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Τζέρι Καρντινάλε αναλαμβάνει την πλειοψηφία του συλλόγου των «Ροσνέρι» από την Elliott, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διοίκησης από το αμερικανικό fund. 

«Η RedBird Capital Partners ("RedBird") και η Elliott Advisors UK Limited ("Elliott") ανακοίνωσαν (1/6) σήμερα ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά από την RedBird της Ποδοσφαιρικής Ένωσης Μίλαν ("AC Milan", "Milan" ή " Club”), νέα πρωταθλήτρια της Serie A. Η μεταγραφή στη νέα ιδιοκτησία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, με το κλείσιμο να αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η συμφωνία, η οποία αποτιμά το σύλλογο σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, προβλέπει ότι η Elliott θα διατηρήσει μειοψηφικό οικονομικό μερίδιο στο Club, καθώς και τους δικούς της εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο, εδραιώνοντας έτσι μια συνεργασία μεταξύ RedBird και Elliott που θα δώσει συνέχεια στην πρόοδο που σημειώθηκε υπό τον οδηγό του Elliott τα τελευταία τέσσερα χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Προτεραιότητα για τη RedBird είναι να συνεχίσει τη δουλειά για να δώσει συνέχεια στην πορεία της Μίλαν, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο συνδυασμός επιτυχίας στο γήπεδο, στρατηγικής απόκτησης και ανάπτυξης νέων παικτών και εμπορικής διαχείρισης παγκόσμιας κλάσης, σε συνδυασμό με την εμπειρία της RedBird στην κορυφαία ανάπτυξη διεθνών αθλητικών franchise, θα εξασφαλίσουν ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον για τη θρυλική ιστορία της Μίλαν».

Ο Τζέρι Καρντινάλε, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RedBird, δήλωσε: «Μας τιμά που είμαστε μέρος της λαμπρής ιστορίας της Μίλαν και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να μπορέσουμε να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο του συλλόγου, με βλέμμα στους μελλοντικούς στόχους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η επενδυτική φιλοσοφία και τα επιτεύγματα της RedBird στον κόσμο του αθλητισμού έδειξαν ότι το ποδόσφαιρο, οι σύλλογοι, μπορούν να είναι επιτυχημένοι στον αγωνιστικό χώρο διατηρώντας παράλληλα ένα βιώσιμο οικονομικό προφίλ. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μια μακροχρόνια συνεργασία με τον σύλλογο, τη διοίκησή του και τους οπαδούς της Μίλαν από όλο τον κόσμο».

Ο Γκόρντον Σίνγκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Elliott, σχολίασε:

«Όταν η Elliott απέκτησε την AC Milan το 2018, κληρονομήσαμε έναν σύλλογο με εξαιρετική ιστορία, αλλά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απογοητευτικές αθλητικές επιδόσεις. Το σχέδιό μας ήταν απλό: να δημιουργήσουμε οικονομική σταθερότητα και να επαναφέρουμε τη Μίλαν στη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε και τους δύο στόχους. Σε αυτή τη στιγμή της μετάβασης στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Μίλαν, θέλω να εκφράσω το βαθύτερο συναίσθημα ταπεινότητας, υπερηφάνειας και κυρίως ευγνωμοσύνης για τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε με κάθε μέλος της οικογένειας της Μίλαν: δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τίποτα από αυτό χωρίς εσάς, τον λαό της Μίλαν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις