Μπάιντεν: Δεν θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 11:40
UPD:11:54
A- A A+

«Όσο και αν διαφωνώ με τον κ. Πούτιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προσπαθήσουν να επιφέρουν την ανατροπή του. Όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οι σύμμαχοί μας δεν δέχονται επίθεση, δεν θα εμπλακούμε άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε άρθρο του στους New York Times.

Το σχόλιό του για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία φαίνεται να ξεκαθαρίζει προηγούμενη δήλωσή του («Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»), που έκανε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Πολωνία τον Μάρτιο, και για πολλούς αναλυτές διακινδύνευε να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο. 

Στο ίδιο άρθρο ο Μπάιντεν έκανε γνωστό ότι θα παραδώσει στις δυνάμεις του Κιέβου προηγμένα πυραυλικά συστήματα και άλλα αμερικανικά όπλα για να πλήττουν καλύτερα στόχους στον πόλεμό τους  με τη Ρωσία. Όπως εξήγησε μετά τη δημοσίευση του άρθρου ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ υπό τον όρο της ανωνυμίας, πρόκειται να σταλούν HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), δηλαδή εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών με εξελιγμένο σύστημα στόχευσης, προσαρμοσμένοι σε ελαφριά τεθωρακισμένα.

Ο Μπάιντεν στο άρθρο του διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιδιώξουν να παρατείνουν τη σύγκρουση μόνο για να προκαλέσουν πόνο στη Ρωσία.

Τόνισε ακόμα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και προσπάθησε να καθησυχάσει τη Μόσχα ότι δεν θα ενθαρρύνει την Ουκρανία να πλήξει ρωσικά εδάφη.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή