Διαμαρτυρίες για την ανακαίνιση του θρυλικού «Αζτέκα» ενόψει Μουντιάλ 2026

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 09:26
A- A A+

Υπήρξε το «Θέατρο των Ονείρων» της Αργεντινής του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη της «Αλμπισελέστε».

Τώρα, το στάδιο «Αζτέκα» στην Πόλη του Μεξικού χρειάζεται ανακαίνιση και τροποποιήσεις για να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες του επόμενου Μουντιάλ, το 2026, που θα συνδιοργανωθεί από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Απαραίτητες βελτιώσεις για ένα γήπεδο που, μετά από προσεκτική εξέταση από τη FIFA, ανακηρύχθηκε ένα από τα χειρότερα. Η εγκατάσταση, η οποία φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της Κλαμπ Αμέρικα και, συνήθως, της Εθνικής ομάδας του Μεξικού, γνωστή και ως «Σάντα Ούρσουλα» από το όνομα της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται, έχει κλείσει τις πόρτες της προς το παρόν για εργασίες αναδιαμόρφωσης, τόσο εντός όσο κι εκτός της δομής.

Μια κατάσταση, ωστόσο, όχι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ακουστεί η φωνή τους για να σταματήσει το έργο ανακαίνισης του σταδίου «Αζτέκα» που ανακοίνωσε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, επικεφαλής της κυβέρνησης στην Πόλη του Μεξικού.

Όπως αναφέρει η ισπανόφωνη εφημερίδα Diario Olè, αυτές τις ημέρες, ελλείψει αγώνων, οι κάτοικοι της γειτονιάς διαμαρτυρήθηκαν επιδεικνύοντας ένα πανό με τις λέξεις «Όχι στο Κοινό Πρόγραμμα Ακίνητης Περιουσίας του σταδίου Αζτέκα. Κλειστό».

Οι πολίτες της περιοχής φοβούνται ότι η έναρξη των έργων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμολογίων, εξαφάνιση εμπορικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας, οδικό χάος, διάλυση κοινωνικών εθίμων και τη μη παροχή νερού.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι κάτοικοι της γειτονιάς όπου βρίσκεται το στάδιο πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Μέχρι σήμερα, όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, δεν έχει γίνει καμία συνάντηση ούτε με τον δήμαρχο ούτε με τον πρόεδρο της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις