Την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το σχέδιο για το Κόσοβο

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 10:50
UPD:10:51
A- A A+

Η αναδιάρθρωση της UNMIC, της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο, θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη, στο πλαίσιο της έκθεσης του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν για το ζήτημα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Σερβίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα, η ευρωπαϊκή αποστολή της EULEX εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στο Κόσοβο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Μπαν Κι-Μουν αναμένεται να αναφέρει- μεταξύ άλλων- στην έκθεσή του ότι έχει επιτευχθεί ικανοποιητικός βαθμός συμφωνίας και συναίνεσης για την ανάληψη ορισμένων εκ των καθηκόντων της UNMIK από την EULEX.

Σημειώνεται ότι, το σχέδιο έξι σημείων του γ.γ. του ΟΗΕ, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση της UNMIK και την ανάπτυξη της EULEX, έχει γίνει αποδεκτό από το Βελιγράδι, όχι όμως και από την Πρίστινα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/24/1595671.htm, που αντιτίθεται σθεναρά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠE, Tanjung

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή