Διατροφή και προσδόκιμο ζωής: τι λέει νέα έρευνα

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 14:00
A- A A+

 

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, αποκωδικοποιεί τις νέες έρευνες και μας δείχνει το δρόμο της μακροζωίας και της καλής ποιότητας ζωής, μέσα από τη σωστή διατροφή.

Τα νέα είναι καλά και επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να μας προσθέσουν χρόνια, εξασφαλίζοντας ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου, υποστηρίζοντας το ανοσοποιητικό μας, καταπολεμώντας ασθένειες και κατευνάζοντας συμπτώματα σε διάφορες παθήσεις και αυτοάνοσα νοσήματα. Από την άλλη, δυστυχώς η ανθυγιεινή διατροφή παραμένει πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως, με κατ’ εκτίμηση 1 στους 4 θανάτους να προκαλούνται από κακή διατροφή, συμπεριλαμβανομένων όλων των πρόωρων θανάτων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή