Ποιος ο στόχος των ουκρανικών αντεπιθέσεων στα νότια

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 10:36
UPD:10:39
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Περιορισμένες αντεπιθέσεις πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι ουκρανικές δυνάμεις στο νότιο άξονα της χώρας, διαπιστώνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν, νέες αναφορές επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη περιορισμένη αντεπίθεση κοντά στα σύνορα των περιοχών Χερσώνας- Μικολάιβ στις 28 Μαΐου, αναγκάζοντας τις ρωσικές δυνάμεις σε άμυνα.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τους στόχους της αντεπίθεσης, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι:

  • Πιθανότατα αποσκοπεί στη διακοπή των ρωσικών προσπαθειών για τη δημιουργία ισχυρών αμυντικών θέσεων κατά μήκος του νότιου άξονα.
  • Αν και η ουκρανική αντεπίθεση δεν φαίνεται πιθανό να μπορέσει να ανακαταλάβει ουσιαστικά εδάφη βραχυπρόθεσμα, πιθανότατα θα διακόψει τις ρωσικές επιχειρήσεις και ενδεχομένως θα αναγκάσει τη Ρωσία να αναπτύξει ενισχύσεις στην περιοχή της Χερσώνας, η οποία κατέχεται κυρίως από κατώτερες μονάδες.
  • Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις μπορεί επιπλέον να επιβραδύνουν τις ρωσικές προσπάθειες για την εδραίωση του διοικητικού ελέγχου της κατεχόμενης νότιας Ουκρανίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή