Η «τρύπα» στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 09:32
UPD:09:33
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η Ρωσία πιθανότατα έχει υποστεί καταστροφικές απώλειες στη σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ των μεσαίων και κατώτερων αξιωματικών της, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε νεότερη ενημέρωσή του για τον πόλεμο.

Όσον αφορά τους αξιωματικούς μεσαίας βαθμίδας, οι διοικητές (ταξιαρχιών και ταγμάτων) πιθανότατα αναπτύσσονται με ζημιογόνο τρόπο επειδή φέρουν ασυμβίβαστο επίπεδο ευθύνης για την απόδοση των μονάδων τους, συνεχίζει το βρετανικό υπουργείο.

Ομοίως, οι κατώτεροι αξιωματικοί χρειάζεται να ηγηθούν των τακτικών ενεργειών χαμηλότερου επιπέδου, καθώς ο στρατός δεν διαθέτει στελέχη υψηλά εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων υπαξιωματικών που εκπληρώνουν αυτόν τον ρόλο στις δυτικές δυνάμεις, προσθέτει.

Το βρετανικό υπουργείο εκτιμά επίσης ότι οι σημαντικές απώλειες της νεότερης γενιάς επαγγελματιών αξιωματικών πιθανότατα θα επιδεινώσουν τα συνεχιζόμενα προβλήματά της στην ανανέωση της προσέγγισής της στη διοίκηση και τον έλεγχο.

Ως εκ τούτου, πιο άμεσα, οι τακτικές ομάδες τάγματος που ανασυγκροτούνται στην Ουκρανία από επιζώντες πολλαπλών διαφορετικών μονάδων είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικές λόγω έλλειψης ηγετών κατώτερης βαθμίδας.

«Με πολλαπλές αξιόπιστες αναφορές για εκδήλωση ανταρσιών μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, η έλλειψη έμπειρων και αξιόπιστων διοικητών διμοιρίας και λόχων είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του ηθικού και συνεχή κακή πειθαρχία», καταλήγει η βρετανική ενημέρωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή