Σύσκεψη για τις καταστροφές στο ν. Ηρακλείου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 16:49
UPD:17:03
A- A A+

Σύσκεψη με αντικείμενο τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε περιοχές του νομού Ηρακλείου, συγκάλεσε σήμερα η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές του Νομού, Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανώλης Στρατάκης, Μαρία Σκραφνάκη, αντινομάρχες, ο δήμαρχος Βιάννου Μανώλης Κλαδάκης, ο εκπρόσωπος του δήμου Ζαρού Γιάννης Σπυριδάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, και άλλοι φορείς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας, στόχος της συνάντησης ήταν ο καθορισμός ενός διεκδικητικού πλαισίου προς την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση των ζημιων, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις καλλιέργειες.

Αφού επεσήμανε ότι ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα για τις περυσινές καταστροφές από τις χιονοπτώσεις, η κ. Σχοιναράκη διευκρίνισε ότι οι δρόμοι στην περιοχή της Βιάννου έχουν καταστραφεί και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ολοσχερώς, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο, λόγω των σπηλαιώσεων που έχουν δημιουργηθεί. Στο Ζαρό, πρόσθεσε, χρειάζεται παρέμβαση μηχανημάτων για τον καθαρισμό των φερτών υλικών και παράλληλα αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή