Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 05:18
UPD:05:29
A- A A+

Καταιγίδες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, νοτίους ανέμους 7 με 8 Μποφόρ στο Αιγαίο και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το μεσημέρι στα ανατολικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως μέχρι το μεσημέρι καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς και στη δυτική Πελοπόννησος έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές βροχές το πρωΐ. Σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με σποραδικά βροχές στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από τη νύχτα τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ, που το απόγευμα θα στραφούν στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και τη νύχτα στα βόρεια βόρειους βορειοανατολικούς 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογο μεταβολή και μόνο στη βόρεια Ελλάδα από τις βραδινές ώρες σε πτώση.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή