Σημαντικές αλλαγές στο επιτελείο της ΑΕΚ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 19:20
UPD:19:34
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Παρελθόν αποτελεί για την ΑΕΚ, ύστερα από συνεργασία 15 μηνών, ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης ανέλαβε καθήκοντα  την 1η Μαρτίου 2021, αρχικά ως επικεφαλής της Ακαδημίας της ΑΕΚ. Μετά από σύντομο διάστημα κέρδισε την εκτίμηση του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς αναβαθμίστηκε σε εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου.

Μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Παναγιώτη Κονέ, είχαν τη μεταγραφική ευθύνη το καλοκαίρι του 2021, με την έλευση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και 14 νέων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Παπαδημητρίου χρεώθηκε την κακή πορεία της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με κάποιες επιλογές που δεν «βγήκαν», όπως του Γιαννίκη στη θέση του προπονητή και του Φράνσον, μοναδικού αποκτήματος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Από την άλλη, συμμετείχε ενεργά στις συμφωνίες με ποδοσφαιριστές όπως ο Τσούμπερ, ο Ρότα, ο Κριχόβιακ, καθώς και στις διαπραγματεύσεις με τον Ματίας Αλμέιδα. 

Ο Ηλίας Κυριακίδης θα είναι πλέον υπεύθυνος όλου του αναπτυξιακού οικοδομήματος της Ένωσης. Μετά από άριστη παρουσία στο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών, αλλά κυρίως μετά τις άριστες εντυπώσεις που άφησε ως βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην πρώτη ομάδα, ο Κυριακίδης θα αναλάβει να δώσει νέα πνοή στα Σπάτα.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών, Ηλίας Καλοπήτας, δεν θα έχει εκτελεστικό ρόλο και μένει να δούμε αν θα παραμείνει ως προπονητής της νέας Κ19.

Ακόμη, επιστρέφει στην ΑΕΚ Β΄ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, μετά το σύντομο πέρασμά του από την πρώτη ομάδα την οποία καθοδήγησε σε 12 αγώνες, δύο της κανονικής περιόδου και 10 των πλέι οφ.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον 48χρονο προπονητή, ο οποίος θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League 2 έως το 2024.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο έως το καλοκαίρι του 2024. Ο 48χρονος τεχνικός επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β».

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας του, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δήλωσε στο aekfc.gr: «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΑΕΚ. Με δουλειά, ήθος, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια προς τον κόσμο της, αλλά και προς όσα πρεσβεύει το έμβλημα της».

Επίσης, ο κύκλος του Νίκου Παναγιωτάρα στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε μετά από έξι χρόνια (με ένα «διάλειμμα» το 2017). Ο 50χρονος προπονητή ήταν βοηθός του Στέλιου Μανωλά στον τελικό Κυπέλλου του 2016, όπου η ΑΕΚ κατάκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Είχε επιτυχημένη θητεία στην ομάδα Νέων, ενώ φέτος διαδέχθηκε τον Οφρυδόπουλο στην Β΄ ομάδα όταν ο τελευταίος «ανέβηκε» στην πρώτη. Παράλληλα, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον επί 30 έτη φροντιστή της ομάδας, Νίκο Κορομηλά και τον γυμναστή Παναγιώτη Βούλγαρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις