Μάτι: Στις 25 Νοεμβρίου η συζήτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για ομαδική αγωγή

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 13:19
UPD:13:33
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μνημείο για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι. 

A- A A+

Στις 25 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί τελικά η πρώτη ομαδική αγωγή που έχουν καταθεσει στο διοικητικό πρωτοδικείο 27 συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, πυρόπληκτοι κι εγκαυματίες.

Η αναβολή δόθηκε καθώς οι δικηγόροι της Πυροσβεστικής, των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης δεν ήταν έτοιμοι να καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους στο δικαστήριο.

«Προκαλεί απορία και αγανάκτηση 4 χρόνια μετά να βραδύνει η δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση. Αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην», ανέφερε ο δικηγορος των προσφευγόντων  Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος. 

Οι προσφεύγοντες διεκδικούν αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 8,5 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές που υπέστησαν. 

Στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση και υποτίμηση του κινδύνου από τις αρμόδιες αρχές.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή